
Başkent Ankara’da Zileliler, bir araya gelerek Zile Evi için harekete geçti. İş insanları, bürokratlar ve akademisyenlerin katıldığı toplantıda büyük destek sağlandı.
Editör-Taner Yeşilsu
Bu akşam Ankara’da, Zile’ye gönül veren bürokratlar, iş insanları, akademisyenler ve siyasiler önemli bir toplantıda buluştu. Emekli Tümgeneral Mehmet Okkan ve Zileliler Derneği Başkanı A. Kadir Şahin’in öncülüğünde gerçekleşen organizasyonun ev sahipliğini Mabel A.Ş. Genel Müdürü Ömer Eken üstlendi.
Toplantının ana gündemi, Ankara’da bir Zile Evi satın almak oldu. Mehmet Okkan Paşa yaptığı konuşmada, “Başkentte Zilelilerin bir evi olsun. Hasta yakınları, öğrenciler ve Ankara’da işi olan hemşerilerimiz burada ağırlansın. Zile’ye yapılacak yatırımları organize edelim ve sahipsiz kalmayalım.” diyerek Zile Lobisi kurulması gerektiğini vurguladı.
Zileliler Derneği Başkanı A. Kadir Şahin ise birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, bundan sonra sık sık bir araya geleceklerini belirtti. Toplantı süresince katılımcılar, Zile Evi için hibeler kabul etti ve bağışlarını açıkladı.
En dikkat çeken bağış ise Zileli bir iş insanından geldi. Küçük oğlu Göktürk Kağan Şahinkol adına 250 bin TL bağış yaparak Zile Evi için büyük bir destek sağladı.
Toplantıda, ilerleyen dönemde Zile Vakfı kurulması ve büyük şehirlerde şubeler açılması hedefi de konuşuldu. Zile için büyük bir dayanışma örneği sergilenen bu buluşma, gelecekteki projeler için umut verdi.