ARTOVA’DA ÇİFTÇİLERE YÜZDE 50 HİBELİ YONCA TOHUMU DESTEĞİ
110 ÇİFTÇİYE 4000 KG YONCA TOHUMU DAĞITILDI

Tokat’ın Artova ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tokat Valiliği İl Özel İdaresi’nin destekleriyle yürütülen tarımsal kalkınma projeleri kapsamında çiftçilere %50 hibeli yonca tohumu desteği sağlandı. Bu kapsamda 4.000 kg yonca tohumu, 110 çiftçiye düzenlenen törenle teslim edildi.
Editör-Taner Yeşilsu
Törene Kaymakam Karadağ da Katıldı
Artova Kaymakamı Ömer Karadağ’ın katılımıyla gerçekleştirilen dağıtım töreninde, çiftçilere verilen desteğin bölgedeki tarımsal üretimi artıracağı vurgulandı. Kaymakam Karadağ, konuşmasında tarımın ülke ekonomisi ve yerel kalkınma için önemine dikkat çekerek, “Çiftçilerimizin üretimini desteklemek ve tarımsal verimliliği artırmak için devletimizin sunduğu teşviklerden faydalanmalarını önemsiyoruz. Yonca, hayvancılığın temel yem bitkilerinden biri olup, kaliteli yem ihtiyacını karşılamak adına büyük bir öneme sahiptir. Bu desteklerle çiftçilerimizin girdi maliyetlerini azaltmayı ve üretimlerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Çiftçilere Bereketli Hasat Temennisi
Kaymakam Karadağ, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile Tokat Valiliği İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür ederek, çiftçilere bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi diledi.
Yonca Tohumu Hayvancılığa Büyük Katkı Sağlayacak
Yonca, protein açısından zengin olması ve hayvan beslenmesinde önemli bir yer tutması nedeniyle hayvancılıkla uğraşan çiftçiler için büyük önem taşıyor. Artova’daki çiftçiler, sağlanan destekle yem maliyetlerinin düşeceğini ve daha verimli bir üretim yapabileceklerini belirterek, projeye katkı sunan yetkililere teşekkür ettiler.
Devlet destekli tarımsal projelerle çiftçilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten yetkililer, ilerleyen dönemde benzer desteklerin süreceğini ifade etti.