Cemal İncesoyluerKöşe YazılarıTokat

Belediyede kabine değişikliği…

Tokat Belediyesinde bir dizi görev değişiklikleri yapıldı. Bir bakıma, “Değişmeyen tek şey değişimdir” sözüne uygun olarak, birim müdürlerinin görev yerleri değiştirildi. Kimine, belediye bünyesinden yeni isimler atandı, kimine de birim değişikliği yapıldı.

Katılırsınız, katılmazsınız ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı en iyi anlayan ve hayatının merkezine koyan siyasetçilerden birisidir, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu. Özellikle kamuda çalışanlar için söylenen “meslek körlüğü” tabiri, bir hakaret değil, realitedir. İnsanlar, bulunduğu makam ve görevde uzun süre kalmasıyla birlikte, eksiklikleri artık fark edemez olur, vizyon adına yeni hedefler belirlemekte güçlük çeker.

Nitekim, Başkan Eyüp Eroğlu’nun Tokat Belediyesinde yaptığı birim müdürlerinin görev yerlerini değiştirmesi, aslında birimlere yeni heyecan gelmesini sağlayacaktır. Yönetim anlamında, yeni fikirler ve yeni projeler üretme noktasında pencere açılacaktır. Yeni görev yerlerinde, dinamik ve yeni anlayışla kendini göstermek isteyecek olan yönetici, elbette bu konuda dersini de iyi çalışacak.

Tokat Belediyesi bünyesinde 24 müdürlük, ikisi meclis üyelerinden olmak üzere 5 başkan yardımcısı var. Müdürlerin çoğunu tanımıyorum, o sebeple kimin hangi birime atandığını da bilmiyorum. Ancak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Mehmet Akif Erten’in hem Özel Kalem hem de Zabıta Müdürlüğüne atanmasına şaşırmadım. Basın Bürosunda önemli ve başarılı görev ifa eden Mehmet Akif Erten hocanın, yeni görevlerinde de başarılı olacağından hiç kuşkum yok.

Görev yeri değişmeyen, yakinen tanıdığım Ahmet Turan Erdoğan’ın Sosyal İlişkiler ve Kültür Müdürü olarak görevine devam etmesine sevindim. Naif kişiliği ve bir kültür adamı olan Turan Erdoğan, bulunduğu görevi en güzel şekilde ifa ettiğini biliyorum. Aynı zamanda iyi bir yazar olan Turan Erdoğan’ın kallavi yazıları hem Kümbet, hem de Heerilife dergilerinde yayınlandı.

Henüz, başkan yardımcılarına bağlı birimlerde nasıl bir değişiklik oldu, bilgi edinemedim. Bu konuda da bir değişiklik olmasında yarar var diye düşünüyorum. Tabii, bunun kararını da Başkan Eroğlu verir. Çünkü, ilk 5 yıllık dönemini yine aynı kadroyla başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra, ikinci dönem için yaptığı bu değişikliklerle birlikte, zinde olarak büyük vizyoner işlere imza atacaktır.

Belediyeciliğin bir okulu yoktur. Mesela, Başkan Eyüp Eroğlu bir hukukçudur. Ancak, belediyecilik konusunda Tokat’a kalıcı imza atmayı başarmış bir siyasetçidir. Belediyelerde ihtisas birimleri olarak, imar, fen işleri ve muhasebeyi sayabiliriz. Bunun dışındaki görevler, kişinin kabiliyetine, bulunduğu makamı iyi gözlemlemesine ve idarecilik gibi bir niteliğinin olmasına bağlıdır. Mesela, Özel Kalem, Zabıta, Sosyal İşler ve Park Bahçeler gibi birimlerde bir ihtisas gerekmiyor. Tıpkı, belediye başkanlığının özel bir eğitim ve okulu olmadığı gibi, bu birimlerde başarı tamamen kişinin gayret ve birimi anlamasına bağlıdır.

Başkan Eroğlu, bu değişimden önce, Hanımelleri, Konaklar ve Tokmek merkezlerinde bir dizi değişime gitti. Mesela, “Hanımelleri Koordinatörlüğü” gibi bir üst yönetim merkezi ihtisas etti. Zamanla böyle bir üst yönetimin faydası olup-olmadığını göreceğiz. Peşinen söyleyeyim ki, bunca kapsamlı ve halkla iç içe olan bu merkezlerin bir tepe yöneticisi olması gerekiyordu. Ancak bunun, müstakil bir yönetici olması daha mı faydalı olur, bu ayrı bir konudur.

Tokat Belediyesinde “değişim” ateşiyle birlikte, bundan sonraki adım, elbette başarılı yönetim ve üretilecek projelerin hayata geçirilmesi olacaktır.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu