TokatTokat'dan Güncel Haberler

DAMLA GÖNÜLLÜLERİ TOGÜ REKTÖRÜ PROF. DR. FATİH YILMAZ’I ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü “Damla Gönüllülük Hareketi” kapsamında Tokat’a gelen yerli ve yabancı öğrenciler, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada gönüllülük bilincine dair anlamlı paylaşımlar yapıldı.

Editor-Taner Yeşilsu

Yeni Senato Salonu’nda Anlamlı Ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2014 yılında başlatılan “Damla Gönüllülük Hareketi” kapsamında Tokat’a gelen 45 gönüllü genç, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyaret, üniversitenin yeni Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşti.

Rektör Yılmaz, gönüllü gençleri sıcak bir şekilde karşılarken, buluşmaya Rektör Danışmanları ve Genel Sekreter Yardımcısı da katılarak gönüllü gençlerle yakından ilgilendi.

Uluslararası Öğrencilerden Sosyal Sorumluluk Paylaşımları

5’i yabancı uyruklu olmak üzere 45 öğrenciden oluşan gönüllü grup, Tokat’taki gönüllülük faaliyetlerine dair bilgi verdi. Şehitlik, huzurevi ve engelli bireylerle yapılan buluşmalar gibi etkinliklerin kendilerinde derin izler bıraktığını paylaşan öğrenciler, Tokat’ı da kültürel mirasına sahip çıkan gelişen bir şehir olarak tanımladı.

Rektör Yılmaz: “Gönüllülük Bireyi ve Toplumu Güçlendirir”

Ziyarette konuşan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, gönüllülük faaliyetlerinin gençlerin kişisel gelişimine ve toplumun dayanışma kültürüne önemli katkı sunduğunu belirtti:

“Gençlerimizin gönüllü çalışmalara katılımı, hem bireysel gelişimlerine katkı sağlar hem de toplumsal dayanışma ruhunu pekiştirir. Bu anlamlı proje kapsamında Tokat’ta bulunmanız bizler için mutluluk verici.”

TOGÜ’de Gönüllülük Kültürü Teşvik Ediliyor

Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitede yürütülen gönüllülük çalışmalarına da değinerek, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi ile sosyal transkriptlere işlenen faaliyetlerin TOGÜ’nün sosyal sorumluluk vizyonunun somut yansımaları olduğunu ifade etti.

Samimi Etkileşim ve Karşılıklı Memnuniyet

Rektör Yılmaz, ziyaret sırasında öğrencilerden en anlamlı buldukları etkinliği de sordu. Öğrenciler; şehitlik ziyareti, huzurevi buluşmaları ve engelli bireylerle kurdukları bağların kendileri üzerinde kalıcı etkiler bıraktığını dile getirdi.

Görüşme sonunda hem gönüllü gençler hem de Rektör Yılmaz memnuniyetlerini ifade etti. Öğrenciler, gösterilen ilgiden ötürü teşekkür ederken, Tokat’ta bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Teşekkür ve Başarı Dileği

Ziyaretin sonunda Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “Damla Gönüllülük Hareketi”ne katkı sunan gençlere ve projeyi hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür ederek, gönüllülük yolculuğunda tüm gençlere başarılar diledi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu