Samsun

Hemoroit tedavisinde lazer dönemi

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Karaca Ocak, hemoroit (basur) tedavisinde lazer teknolojisinin başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Ocak, kısa sürede ve ağrısız şekilde uygulanan lazer yönteminin, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırdığını vurguladı.

Toplumda oldukça yaygın görülen hemoroit hastalığının makat bölgesinde ele gelen şişlik, sarkma ve kanama gibi şikâyetlerle kendini gösterdiğini ifade eden Medicana International Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Karaca Ocak, “Hem erkeklerde hem kadınlarda sık rastlanan bu sağlık sorunu, artık lazerle çok daha kolay şekilde tedavi edilebiliyor. Uzun süren ağrılı iyileşme süreçleri tarihe karışıyor” dedi.

10 dakikada tedavi, aynı gün taburcu

Lazerle hemoroit tedavisinin sadece 10 dakika sürdüğünü belirten Dr. Karaca Ocak, işlemin hastaneye yatış gerektirmediğine dikkat çekerek, “Günübirlik bir işlem olarak uygulanan lazer yöntemi, hemoroit nedeniyle yıllarca sıkıntı çeken hastalar için konforlu bir alternatif sunuyor. Uygun teknikle yapılan tedavilerde aynı bölgede yeniden şikâyet oluşması da beklenmez” diye konuştu.

“Uygun tedavi edilmezse tekrarlayabilir”

Tedavinin başarıya ulaşması için uzman hekim tarafından planlanması gerektiğini belirten Dr. Karaca Ocak, “Her hemoroit vakası lazer için uygun değildir. Doğru hasta seçimi ve uygun yöntemle yapılan tedavilerde başarı oranı oldukça yüksektir. Ancak tedavi edilmediği takdirde bu rahatsızlık ilerleyebilir ve tekrar edebilir” uyarısında bulundu.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu