Kastamonu

Kastamonu Üni̇versi̇tesi̇nden Dünyanın En Yüksek Etki̇ Faktörüne Sahi̇p “Nature” Dergi̇si̇nde Yayın

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Nursema Aktepe’nin de içinde bulunduğu birçok uluslararası katılımcıdan oluşan ekibin katkılarıyla gerçekleştirilen Globe-LFMC 2.0 araştırması, dünyanın en yüksek etki faktörüne sahip Nature (Scientific Data) dergisinde yayımlandı.

Türkiye’den Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Nursema Aktepe ile Hacettepe Üniversitesi’nden Cihan Ünal Değirmenci’nin yer aldığı ve 25 kişilik ekibin yaptığı Globe-LFMC 2.0 araştırması, dünyada büyük ses getirdi. Yangın davranışı, fizyolojik özellikler, ekolojik dinamikler ve kara yüzeyi modellemesi üzerine yapılan çalışmaları destekleyen nitelikler taşıyan araştırmada kullanılan veri seti, 15 ülkeyi kapsayan saha çalışmalarında toplanan 280 bin den fazla canlı yakıt nemi içeriği (LFMC) ölçümünü içeriyor. Yapılan çalışma dünyanın en yüksek etki faktörüne sahip Nature (Scientific Data) dergisinde yayımlandı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bilimsel yayınlardaki kalitenin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek ulusal hem de uluslararası başarıların elde edilmesinde her türlü desteği sağlayan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerini iletti. Bu desteğin Kastamonu Üniversitesi ulusal ve uluslararası alanda tanınmasına büyük katkı sağladığının altını çizen Rektör Topal, çalışmada yer alan Dr. Öğr. Üyesi Nursema Aktepe’yi ve diğer akademisyenleri tebrik ederek, çalışmalarında başarılarının devamını diledi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu