
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Taşlıçiftlik Kampüsü’nde yer alan seraları ve tarım alanlarını ziyaret ederek hem öğrencilerin uygulamalı eğitim süreçlerini hem de soğuktan etkilenen bitki alanlarını yerinde inceledi.
Editör-Taner Yeşilsu
Seralarda Yetiştirilen Bitkilere Yakından İnceleme
Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitenin Taşlıçiftlik Kampüsü’nde bulunan seraları ziyaret ederek seralarda yetiştirilen bitki ve çiçekler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yapılan çalışmaları memnuniyetle karşılayan Rektör Yılmaz, seracılık faaliyetlerinin üniversite adına önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.
Öğrencilerin Uygulamalı Eğitimine Büyük İlgi
Ziyaret sırasında Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nün Mesleki Uygulama dersi kapsamında yapılan saha eğitimlerini de yerinde takip eden Rektör Yılmaz, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin; bağ, sebze, meyve ve süs bitkileri üzerine gerçekleştirdikleri fidan bakımı, saksı doldurma, şaşırtma ve fide dikimi gibi uygulamalı çalışmaları ilgiyle izledi. Öğrenciler ise sahada elde ettikleri deneyimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Soğuktan Etkilenen Ağaçlar İçin Değerlendirme
Ziyaretin devamında kampüs içerisinde yer alan kiraz, ceviz, dut ve şeftali ağaçlarının bulunduğu alanları da gezen Rektör Yılmaz, soğuk hava nedeniyle zarar gören ağaçları inceledi. Ağaçların durumunu yerinde değerlendiren Yılmaz, alınabilecek önlemler ve iyileştirme çalışmaları üzerine yetkililerle istişarelerde bulundu.