Tokat'dan Güncel Haberler

Salgınla mücadele sürecinde hiç kimse mağdur edilmemelidir

Eğitim Bir Sen Tokat 1 No’lu Şube Başkan Vekili Abdurrahman İlhan’dan Gündeme dair değerlendirme ve yeni kazanımlarla bilgi verdi

Korona virüsün çalışma hayatına olumsuz etkileri olduğunu kaydeden İlhan, “İnsanlar, hayatlarını sürdürmek için çalışmak, hayatta kalmak için ise evde kalmak zorundalar. Bu çelişkinin ürettiği ve üreteceği mağduriyetlere gözlerimizi kapayamayız. Kesinlikle uyulması gereken bir husus var; zorunlu olmadıkça herkes salgınla mücadele noktasında ‘evde kal’malıdır. Fakat yine kesinlikle olması gereken bir başka husus daha var; hiç kimse salgınla mücadele sürecinde zorda kalmamalı, yalnız kalmamalı, darda kalmamalıdır” dedi.
Vatandaşlar mağdur edilmemelidir
Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önerilerde bulunan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kredi kartı borçları ve krediler dondurulmalı, insanlar bu süreçte stres yaşamamalıdır. Çünkü bu sürecin ne kadar süreceği belli değildir. Bankalar mutlaka bu konuda adım atmalı, hükûmet de bu konuya eğilerek, insanların yaşayacağı stresin önüne geçilmelidir.”
‘İdari izin’, “Meslek dersleri öğretmenleri ile ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin” mağduriyeti talebimiz doğrultusunda giderildi
Memur-Sen, ölümle sonuçlanan korona virüs vakalarının ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazı yazarak, “Kamu kurum ve kuruluşlarında faaliyetlerin devamını sağlayacak şekilde asgari düzeyde personel bulundurulmasını, diğer personelin ise ‘İdari İzinli’ sayılmasını” talep etmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete ’de yayımlanan 31076 sayılı genelgeyle Memur-Sen’in talebi kabul gördü ve alınan kararla kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanması kararlaştırıldı.
Eğitim-Bir-Sen olarak Bakanlığın bazı eğitim faaliyetlerinin durdurulması konulu genelgesi ile bunun ortaya çıkardığı mağduriyeti dile getirerek mesleki eğitimde işletmelerde meslek eğitiminin gerçekte bir ders türü olduğunu, müfredat dışı bir eğitim faaliyeti olarak görülmemesi gerektiğini ifade etmiştik.
Bakanlık talebimizi yerinde bularak, işletmelerde meslek eğitimini, uygulaması durdurulan eğitim faaliyetleri arasından çıkarmıştır. Bu çerçevede işletmelerde meslek eğitimi görevi ders yükünden sayılarak ücret ödenebilecektir.
Yine Eğitim-Bir-Sen olarak dile getirdiğimiz ve çözüm talep ettiğimiz bir diğer konuda, ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler konusundaki mağduriyet de giderilmiş oldu. Salgınla mücadele sürecindeki ekonomik istikrar önlemleri çerçevesinde ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ders ücreti ödemelerinin devam edilmesi yönünde karar alındı. Bu sayede yegâne gelir kaynakları ders ücreti olan, öğretmen açığının kapatılmasında, sınıfların öğretmensiz kalmamasında çok önemli bir rol üstlenen bu eğitimcilerimizin bu acil sorunları çözülmüş oldu. Siyasi iradenin, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirerek kamu çalışanlarının sorunlarına duyarlı yaklaşım sergilemesi çalışanları memnun etmiştir.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu