Samsun Şehir Hastanesi yolunda köprü ve kavşak çalışmaları sürüyor

SAMSUN (İHA) – Samsun Şehir Hastanesi yolunda kullanılmak üzere 29 metrelik 1 adet tek köprünün yapımı tamamlanırken, 1 adet 204 metrelik çift köprü ve 1 adet köprülü kavşağın yapımına devam ediliyor.
Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, 2 milyar 495 milyon TL maliyetli Samsun Şehir Hastanesi Yolu Projesi’nin yapımına devam ediyor. İş kapsamında toplam uzunluğu 5,3 km ve 2×3 şeritli BY (beton yol)-BSK (bitümlü sıcak karışım) standardındaki ihale kapsamında; 29 m uzunluğunda 1 adet tek köprü ve 2×204 m uzunluğunda 1 adet çift köprülü farklı seviyeli kavşak bulunuyor. Şimdiye kadar 1,1 km BY-BSK tamamlandı. Bu yıl, 1,2 Km BY-BSK, 2×204 metre uzunluğunda 1 adet çift köprülü FSK (farklı seviyeli kavşak) ve 29 metre uzunluğunda 1 adet tek köprü (Düvecik Köprüsü) yapılması hedefleniyor.
2025 yılında; 1,2 km BY-BSK ve Düvecik Köprüsü tamamlanarak 2,3 km uzunluğundaki acil giriş yolu tamamlandı. Farklı seviyeli kavşak köprüsü, toprak işleri, sanat yapılarında ise çalışmalar devam ediyor.
Projenin tamamının 2026 yılında tamamlanması hedefleniyor.