TokatTokat'dan Güncel Haberler

“SOSYAL YARDIMLAR YEREL ESNAFA CAN SUYU OLSUN”

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, sosyal yardımların banka kartı ile ve sadece yerel esnafta kullanılacak şekilde yapılandırılması önerisinde bulundu: “Hem esnafımız hem vatandaşımız kazansın.”

Editör-Taner Yeşilsu

Ekonomik Zorluklar Hem Vatandaşı Hem Esnafı Zorluyor

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, son yıllarda artan ekonomik sıkıntıların hem dar gelirli aileleri hem de yerel esnafı derinden etkilediğine dikkat çekti. Kaya, bu dönemde devletin Vakıflar Müdürlükleri ve Valilikler aracılığıyla yaptığı sosyal yardımların çok değerli olduğunu vurguladı.

“Küçük Bir Değişiklik, Büyük Bir Katkı Sağlar”

Başkan Kaya, mevcut yardım sistemine küçük ama etkili bir dokunuş önerdi:

“Sosyal yardımlar, banka kartlarıyla vatandaşlara ulaştırılsın ve bu kartlar yalnızca yerel esnafta geçerli olsun.”

Bu öneri sayesinde hem ailelerin kendi ihtiyaçlarını özgürce karşılama imkânı bulacağını hem de yerel ekonominin canlanacağını belirtti.

Dört Ana Fayda Sıralandı

Yeni sistemle birlikte sağlanacak faydalar ise şu şekilde özetlendi:

  • Yerel esnafa doğrudan ekonomik katkı sağlanacak,
  • Aileler ihtiyaçlarını kendi tercihlerine göre karşılayabilecek,
  • Devlet lojistik ve dağıtım masraflarından tasarruf edecek,
  • Mahalle kültürü ve yerel ticaret yeniden hareketlenecek.

“Hem Vatandaş Hem Esnaf Kazanacak”

Şaban Kaya açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Bu sistem hem ekonomik hem sosyal açıdan çok yönlü kazanç sağlayacaktır. Sayın Valiliklerimizi ve ilgili kurumlarımızı, bu konuda duyarlılığa ve çözüm üretmeye davet ediyoruz.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu