Tokat'dan Güncel Haberler

“Tokat Kitabın Başkenti Olma Yolunda Hızla İlerliyor”

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın kitabın başkenti olacağını belirterek, Nitelikli kültür için nitelikli bilgi gerekir. Bunun en güzel yolu da kitap okumaktır.” dedi.

İl Geneli Bütün Okullarımıza 341 Farklı Türde 146.136 Kitap Kazandırılıyor
Valiliğimiz koordinesinde Kitap Tokat Projesi kapsamında Tokat il genelinde bütün anaokulu ve ilkokullara, toplumun hafızasında derin izler bırakan tarihi şahsiyetlerin yaşam öykülerinin konu edildiği kitaplar ile ilkokul, ortaokul ve lise okul kütüphaneleri için Arapça, Almanca ve İngilizce kitaplarının dağıtımı Z-Kütüphane’de düzenlenen törenle başladı.

Tokat il genelinde, ilkokul kütüphaneleri için 106 çeşit kitaptan oluşan 292 adet İngilizce kitap seti ve sınıf kitaplıkları için 48 tarihi şahsiyetin yaşamöykülerinin yer aldığı 2000 adet kitap seti olmak üzere toplamda il geneli bütün ilkokullarımıza 126.952 kitap kazandırılıyor.

İl geneli bütün ortaokul okul kütüphaneleri için 63 çeşit kitaptan oluşan 26 adet Arapça kitap seti ve 71 kitaptan oluşan 192 adet İngilizce kitap seti olmak üzere toplamda il geneli bütün ortaokullarımıza 15.270 kitap kazandırılıyor.

İl geneli bütün lise okul kütüphaneleri için 20 çeşit kitaptan oluşan 40 adet Almanca kitap seti, 45 çeşit kitaptan oluşan 26 adet Arapça kitap seti ve 18 çeşit kitaptan oluşan 108 adet İngilizce kitap seti olmak üzere toplamda il geneli bütün liselerimize 3.914 kitap kazandırılıyor. Böylece İl geneli bütün okullarımız, 341 farklı türde, toplam 146 bin 136 kitapla buluşmuş olacak.

Tokat Kitabın Başkenti Olma Yolunda Hızla İlerliyor
Programda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, nitelikli kültür sahibi olabilmek için nitelikli bilgiye sahip olmak gerektiğini ifade ederek, “Bunun en güzel yolu da kitap. Tokat kitabın başkenti olma yolunda hızla ilerliyor.” dedi.

Tokat’ta Eğitim Tokat kapsamında güzel işler yapıldığını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat il genelinde anaokulu, ilkokul ve ortaokullarımızda bu yıl yaklaşık 50 tane zenginleştirilmiş kütüphane yapacağız. Tokat’ta kütüphanesi olmayan anaokulu, ilkokul ve ortaokul kalmayacak. Türkiye’de bir ilk olarak Müstakil Bebek ve Çocuk Kütüphanesi kurduk, Tokat’a kazandırdık. Bu da gurur verici. Gençlik ve Spor Müdürlüğü yanında ilkokul ve ortaokul çocukları için bir çocuk kütüphanesi ve kültür sanat okulu kurulacak. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için onların hizmetinde olacak. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz, onları destekliyoruz, yüreklendiriyoruz. Onların her alanda daha iyi gelişmeleri bizi yakından ilgilendiriyor. 25 bin çocuğumuzun gittiği etüt merkezlerimiz var. Hedefimiz akademik anlamda Tokat’ın ilk 5 yılda ilk 5’e girmesi.” dedi.

Akademik Başarı Yetmez, Kültürel, Sanatsal ve Sportif Anlamda da Başarı Gerekir
Vali Dr. Ozan Balcı sözlerine şöyle devam etti: “Spor Tokat’ta çok iyi gidiyor. Kısacası akademik başarıyı önemsiyoruz, aynı zamanda güzel sanatlarda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün çocuklarımız 10 tane şiir ve 10 tane türkü öğrenecek. Tokat’ın bütün çocukları okullarını bitirdikten sonra bizim şairlerimizden 10 tane şiir ve türkü ezberlemiş olacak. Çocuklarımızın akademik başarısı yetmez, kültürel, sanatsal ve sportif anlamda da başarıyı arttıracak aktiviteler gerekir. Bu tür aktiviteler çocuklarda denge sağlıyor, özgüvenlerini arttırıyor. Çocuklarımıza yatırım yapmamız lazım.”

2 Bin Sınıfa 90 Bin Kitap
Vali Dr. Ozan Balcı, 48 çeşit Tokat merkez başta olmak üzere bütün ilçe, belde ve köylerde 2 bin sınıfta Necati Sepetçioğlu’ndan Cahit Külebi’ye, Danişment Melik Ahmet Gazi’den Recep Yazıcıoğlu’na, Fuat Sezgin’den Hüseyin Akbaş’a, Yaşar Güç’ten İbn-i Kemal’e, Fatih Sultan Mehmet Atatürk’e Piri Reis’ten HazarfenAhmet Çelebi’ye, Onbaşı Nezahat’ten Nuri Demirağ’a, Sabiha Gökçen’den Mimar Sinan’a, Tomris Han’dan BarborasHayrettin Paşa’ya, Sultan Alparslan Han’dan Tuğrul ve Çağrı Beyler’e, Selahattin Eyyübi’den Kazım Karabekir Paşa’ya, Seyit Onbaşı’dan Mehmet Akif Ersoy’a, Erkek Halime’den Vecihi Hürkuş’a, Sıdıka Avar’dan Barış Manço’ya, Begüm Sultan’dan Dilşat Hatun’a, Oktay Sinanoğlu’ndan Oğuz Kağan’a, Bilge Kağan’dan Dede Korkut’a, Karamanoğlu Mehmet Bey’den Fatma Bacı’ya, Mama Hatun’dan İbn-i Sinan’ya, Farabi’den EvliyaÇelebi’ye, Aziz Sancar’dan Rauf Denktaş’a, Albert Einstein’dan Nikola Teslay’a, Biruni’denHarezmi’ye, Gülnar Hatun’dan Metehan’a, Atilla’dan Timur’a,Ertuğrul Gazi’den Hoca Ahmet Yesevi’ye, Hacı Bektaşi Veli’den Yunus Emre’ye, Nasrettin Hoca’dan Neşet Ertaş’a kadar 90 bin kitabın kazandırıldığını belirterek, kitapların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Okul kitaplıklarında yabancı dil okuma kitapları konusunda eksikliklerin olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, bu eksikliğin giderilmesi noktasında ilkokul, ortaokul ve lise kütüphanelerine yabancı dil okuma setleri alındığını söyledi.

Vali Dr. Ozan Balcı, “Yabancı dil konuşmak için okumak lazım,konuşmak için dinlemek lazım. Tüm il genelinde okul kütüphanelerine 60 bin yabancı kitap aldık. Bunu tüm Tokat’ta 100 bine tamamlayacağız. Bunların hepsi Tokat için, Tokatlı çocuklarımız için. Bunların hepsinin semerelerini ileride alacağız. Çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi çok seviyorum. Bizim görevimiz sizleri cesaretlendirmek, yüreklendirmek. Yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, projemizin Tokatımıza, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

17 Kredi Yurtlar Kurumu Yurduna 17 Bin Kitap
Vali Dr. Ozan Balcı, Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan gençler için 17yurdun her birine 1000 kitap olmak üzere toplam 17 bin kitabın hediye edileceğini söyledi.
Vali Dr. Ozan Balcı, konuşmanın ardından okulların kitaplarını okul yöneticilerine protokol mensupları ile birlikte verdi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu