TokatTokat'dan Güncel Haberler

REKTÖR YILMAZ: “28 ŞUBAT ÖZGÜRLÜKLERE VURULMUŞ KARA BİR LEKEDİR!”

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, 28 Şubat sürecinin demokrasiye zarar veren, hafızalardan silinmeyecek bir vesayet girişimi olduğunu belirterek, “28 Şubat’ta yaşanan antidemokratik uygulamaları unutmadık, unutmayacağız!” dedi. Seçilmiş hükümetin baskılarla istifaya zorlandığını hatırlatan Yılmaz, benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Editör-Taner Yeşilsu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, 28 Şubat sürecinin yıl dönümüne ilişkin bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Yılmaz, 28 Şubat sürecinin demokrasiyi hedef alan, özgürlükleri kısıtlayan ve hafızalardan silinmeyecek bir vesayet girişimi olduğunu vurguladı. Açıklamasında, “28 Şubat’ta yaşanan antidemokratik uygulamaları unutmadık, unutmayacağız!” diyerek, seçilmiş hükümetin baskılarla istifaya zorlandığını ve temel hak ihlallerinin yaşandığını hatırlattı.

Demokrasiye ve millet iradesine yapılan her türlü müdahaleyi şiddetle kınadığını belirten Yılmaz, benzer olayların bir daha asla yaşanmaması temennisinde bulundu.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu