HALEF SULTAN ZAVİYESİ KAPILARINI TOGÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE AÇTI

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile TOGÜ’lu öğrenciler artık tarihi Halef Sultan Zaviyesi’nde etkinlikler düzenleyip derslerini çalışabilecekler.
Editör-Taner Yeşilsu
Üniversitemiz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Tarihi Halef Sultan Zaviyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. İmza töreni öncesinde Zaviye’yi gezen Rektör Yılmaz öğrencilerle sohbet etti.
İmza töreninde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzle yapacağımız protokol ile üniversitemizde eğitim ve öğretim gören tüm öğrencilerimiz tarihi bu yapıda etkinlikler düzenleyip derslerine çalışabilecekler. Sadece lisans alanında eğitim gören öğrencilerimiz değil yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizde faydalanabilecekler. Üniversite olarak Vakıflar Bölge Müdürümüze vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan ise Halef Sultan Zaviyesi hakkında bilgi verdi. Erdoğan “ Üniversitemizle yaptığımız bu protokolden dolayı son derece mutluyum. 1292 yılında Anadolu Selçuklu Hükümdarı Sultan Mesut ve IV. Kılıçarslan’ın kızı Selcuki Huand Hatun döneminde inşa edilen bu tarihi yapı 2005 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz tarafında restore edildi. Yapacağımız protokolle de amacına uygun hizmet verecek. Rektörümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.
Sonrasında Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan protokol defterini imzaladılar. İmza töreni sonrasında TOGÜ İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Salih ve Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Yusuf Akbak’ın hazırlamış oldukları ve her Cuma Halef Sultan Zaviyesi’nde yapılacak olan “Cuma Sohbetleri” programı gerçekleştirildi.