Amasya'dan Güncel HaberlerCemal İncesoyluerÇorum'dan Güncel HaberlerKastamonu'dan Güncel HaberlerKöşe YazılarıSamsun'dan Güncel HaberlerTokatTokat'dan Güncel Haberler

KALLEŞ BİR DARBE…

28 Şubat süreci ya da darbesi, meşru Başbakan Necmettin Erbakan’a yönelik yapılmıştır. Yıl 1997. Cumhurbaşkanı Süleyman Demireldir. Erbakan’ın istifasıyla, mecliste ikinci büyük parti DYP ve Genel Başkanı Tansu Çiller olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Demirel, hükümet kurma görevini ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a verdi.

30 Haziran 1997 tarihinde Anasol- D hükümeti kuruldu. Hükümet ortakları, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk’tu. Bu üç isim, darbecilerin stratejik siyasi ortağıdır. Bilinen kriterdir, cinayet en çok kime yarar sorusu sorulur. Peki 28 Şubat darbesi kime yaradı? Demirel, Ecevit, Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Cindoruk…

Merhum Bülent Ecevit’in Refah Partisi ile Erbakan öfke ve kini hiç bitmedi. Mesela, Refah Partisi’nin kapatılması dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer yapıldıktan sonra Ecevit’in sosyal mecrada dolaşan, “Refah Partisinin kökünü kazımak için kapatmak yetmez” diye hümküren videosunu bir izleyin. Sonra, bitmedi…

Refah Partisini kapatan Ahmet Necdet Sezer’e ödülü, Ecevit Başbakanlığı döneminde Onu Cumhurbaşkanı yaparak verdi. Ecevit’in Milli Görüş ve muhafazakar kesime ilişkin nefretini, 1999 yılında Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçının başörtüsüne hümkürürken görüyoruz. Kıbrıs Barış Harekatının üstüne nasıl oturduğunu görüyoruz. Bu saklı gizli birşeyde değil. Dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Semih Sancarın hatıraları ve en az 8 kitaptan herhangi birisini okumanız yeterlidir. Ecevit’in Karaoğlan diye şan alması Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgilidir. Ancak, sorun şu ki harekat başladığında Erbakan Başbakan Vekilidir, Ecevit ise İskandinav Ülkelerinde gezideydi.

Merhum Rauf Denktaş’ın bu konuyla ilgili hatıra notlarını da okusanız, bu gerçeği anlarsınız. Merhum Ecevit dürüst, naif bir beyefendi siyasetçiydi. Ne yazık ki, bu ülkeye nokta kadar dahi faydası olmamış, bir sürü hırsızı bile isteye yanında korumuştur.

Merhum Bülent Ecevit’in başarı skalası varsa eğer, asla kendisine ait bir çabanın ürünü değildir. Dürüst bir siyasetçi olmasına rağmen, 1973-74 CHP-MSP ortak hükümetinde, ortağını rencide eden konuşmaları hala aklımdadır. Mesela rahmetli Erbakan’ın ağır sanayi hamlesi kapsamında attığı temellerin ardına, müstehzi açıklamaları, dürüst bir ortak olmadığını da göstermiştir. Kıbrıs Barış Harekatı, merhum Necmettin Erbakan’ın eseri olmasına rağmen, Ecevit malum kartel medyası tarafından kahraman Karaoğlan ilan edildi.

PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan’ı Kenya’da yakalayıp Ecevit’e teslim eden ABD’dir ama, buradan da girdiği ilk seçimde DSP’nin yüzde 20oy almasını devşirdi. Erbakan ile ortaklığında, Robert Koleji (lise mezunu) olmanın kompleksini üzerinden hiç atamadı.Çünkü merhum Erbakan profesördü.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu