TokatTokat'dan Spor Haberleri

YARIYIL TATİLİNDE SPOR TOKAT ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR

2023 Tokat Vizyonu kapsamında 2018 yılında Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın önderliğinde hayata geçirilen ve elde ettiği başarılarla tüm Türkiye’ye örnek olan Fair Play ödüllü Spor Tokat projesi kapsamında Tokat Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından ücretsiz olarak açılan Yarı Yıl Tatili GSB Spor Okullarında faaliyetler hız kesmeden devam ediyor.

2023 Tokat Vizyonu kapsamında 2018 yılında Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın önderliğinde hayata geçirilen ve elde ettiği başarılarla tüm Türkiye’ye örnek olan Fair Play ödüllü Spor Tokat projesi kapsamında Tokat Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından ücretsiz olarak açılan Yarı Yıl Tatili GSB Spor Okullarında yapılan çalışmalarla;

Çocuk ve gençlerimizin yetenek ve istekleri doğrultusunda en az bir spor branşıyla tanışmaları, spor kültürünün tabana yayılması, sporu bir yaşam felsefesi haline getirmeleri, her türlü kötü alışkanlıktan uzak durmaları, nitelikli spor yaparak sağlıklı yaşamı ön plana çıkarmaları, sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, obeziteye ve bağımlılığa karşı mücadeleye öncülük edilmesi, spora kanalize etmek, spor ruhen ve bedenen sağlıklı vatanını ve milletini seven, hoşgörülü arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi güzeli takdir edebilen, başkalarına karşı saygılı, işbirliği yapan, kendini kontrol edip kurallara uyabilen bir nesil yetiştirebilmek ve spor kulüplerine yeni sporcular kazandırmak, Spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmaktır.

Bu bağlamda İl Merkezi, İlçe ve beldelerde Spor Tokat projesi kapsamında farklı branşlarda yapılan spor turnuvaları sporcuların kendi aralarında dostluk, arkadaşlık centilmenlik duygularını geliştirirken hem de tatillerini nitelikli olarak değerlendiriyorlar. Ayrıca turnuvalar sporcularımızı kendilerini psikolojik olarak ulusal yarışlara hazırlamada büyük tecrübe kazandırmaktadır.

Bu amaçla Tokat Merkezde Badminton, Floor Curling turnuvası, Artova’da Masa Tenisi, Futsal turnuvası, Merkez Çat beldesinde Güreş,Erbaa’ da Rugby, Taekwondo, Wushu, Niksar’da Taekwondo, Bilek Güreşi turnuvası, Zile’de Taekwondo turnuvası, Almus’ ta Basketbol turnuvası, Çevrelide Güreş,Turhal İlçemizde Atletizm yarışmaları, Dart turnuvası, Yeşilyurt’ta Floor Curling turnuvası, Sulusaray’da Güreş Turnuvası, Reşadiye’ de Güreş ve Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvaları 7’den 70’e yoğun katılımla devam etmektedir.

Katılımcı sporcularımıza hediye olarak madalya, kupa, başarı belgesi, katılım belgesi ve Valimizin #KitapTokat kapsamında hediye ettiği Ali Fuat Başgilin “Gençlerle Başbaşa” kitabı verilmektedir

Benzer Haberler

Başa dön tuşu