TokatTokat Siyaset Haberleri

10 YILDA TOKAT’IN SORUNLARI ÇÖZÜLMEMİŞSE DEĞİŞİMİN VAKTİ GELMİŞTİR

MHP Tokat Milletvekili Yücel, 20 yıldır Tokat’ı tek bir iktidarın yönettiğini ifade ederek, “10 yılda Çay Mahallesi’ne bir çivi bile çakılmadı. Bir mahallenin alt yapısının, kaldırımlarının, binalarının onlarca yıl aynı şekilde kalması utanç vesilesidir. 10 yılda bu memleketin alt yapı, trafik, kentsel dönüşüm sorunu çözülmemişse değişimin vakti gelmiştir demektir” dedi.

EDİTÖR-TANER YEŞİLSU

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, İl Başkanı Mustafa İpek, Merkez İlçe Başkanı Murat Yücel, Belediye Başkan adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile birlikte merkez ilçe başkanlığının Çay Mahallesi’nde düzenlemiş olduğu mitinge katıldılar.

1990 YILINDAN BERİ BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Çay Mahallesi sakinlerinin coşkulu karşılamalarıyla kürsüye çıkan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, konuşmasına Belediye Başkanı adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile arasında geçen sohbetle başladı. Milletvekili Bulut, “Başkan adayı Yazıcıoğlu ile annesinin Çay Mahallesi’nde birkaç aile ile görüştüğünü ama babası rahmetli Yazıcıoğlu’nun Erzincan’a tayini nedeniyle bir daha görüşemediğini ama 1990 yıllarında kısa bir Tokat ziyaretinde bir kez daha Çay mahallesine gittiğini ve burada o ailelerle bir kez daha görüştüğünü ondan sonrada bir daha görüşemediğini söyledi. Bende Kemal hiç endişe etme o günden beri bir çivi bile çakılmadı zaten. 1990 yılında bıraktığın gibi duruyor hiçbir şeye şaşırmayacaksın. 1990 yılından beri bir çivi bile çakılmadı zaten dedim.

TOKAT MAHALLELERİNE SIRT DÖNME GELENEĞİNİ BİR TARAFA BIRAKACAĞIZ

Bir mahallenin kültürünün, bir mahallenin birikiminin, bir mahallenin inanç ve terbiyesinin yüzyıllar boyunca aynı kalması bir gurur vesilesidir. Ama bir mahallenin alt yapısının, kaldırımlarının, binalarının onlarca yıl aynı şekilde kalması da utanç vesilesidir. Burada Tokat’ın en kadim en çok ihmal edilmiş mahallelerinden birisi olduğunuzu bilerek konuşuyoruz. Bütün terbiyemizi aldığımız bu kadim Tokat mahallelerine sırt dönme geleneğini bir tarafa bırakacağız. Allah nasip ederse 1 Nisan’dan itibaren babası gibi Tokat’a altın yıllarını yaşatacak olan yeni belediye başkanımız Mustafa Kemal Yazıcıoğlu ile beraber bende bir evladınız ve milletvekiliniz olarak buradaki bütün arkadaşlarımızla omuz omuza verip bu mahallelerin imar ve ihyası için gece gündüz mücadele edeceğiz. Niksar Yolu kavşağından yukarısında Tokat’a aslında hayat veren Tokat’ın kökü, kökeni olan bu mahalleleri yeniden insanıyla birlikte ayağa kaldırabilmek, yeniden cazibe merkezi haline getirebilmeyi vefa borcu bir namus borcu olarak kabul ediyoruz. Bunu sadece seçim öncesi yapılmış bir mahalle konuşması olarak görmeyin. Biz rengimizi ve terbiyemizi Parakende de, Örtmeliönü’nde, Beybağı’nda, Çay Mahallesi’nde, Yar Ahmet’te, Ali Paşa Mahallesinde buralarda aldık. Buraların insanıyla hem hal olarak onların bize aktardıklarıyla hemhal olarak bugünkü karakterimizi edindik. Dolayısıyla kendimizi tarif etmemiz gerekirse bu mahallelerin çocuğu olarak tarif ediyoruz. Ama gelin görün ki yıllardır bu mahallelerin maalesef ihmal edilmiş olmasında da yüreğimizi yakıyor. Şimdi istiyoruz ki 31 Mart akşamıyla beraber Tokat’lı desin ki artık yeter o sene bu sene biz rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu’na hem bir vefa borcu ödeyeceğiz, hem de onun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’na al bu babanın mirasını tekrar ona layık bir şekilde yükselt diyerek Tokat’ta değişimin önünü açacağız.

BELEDİYENİN KAPILARINI SÖKECEĞİZ VE BELEDİYENİN BİR PARÇASI OLACAKSINIZ

Babasının 1984 yılında Tokat Valiliği’nin kapılarını söktürmesi gibi o mirası temsil eden tertemiz lekesiz evladı da Tokat Belediyesi’nin kapılarını sökecek. Kapıları sökeceğiz ki her biriniz gelin ve sahibi olduğunuz belediyenin bir parçası olun. Bu değişimin bir parçası olarak tüm Tokatlıları davet ediyoruz” diye konuştu.

250 BİN KİŞİ MEMLEKETİNİ TERK ETTİ. BÖYLE GİDERSE 2028 SEÇİMLERİNDE 4 VEKİLE DÜŞECEĞİZ

Tokat’ta bir değişime ihtiyaç mı var! Gibi söylemleri de cevaplayan Milletvekili Bulut, “ O zaman bende haklı olarak gittiğim her yerde şu soruyu soruyorum. Tokat’ın bir değişime ihtiyacı yoksa yani Tokat’ta her şey dört dörtlük yapılıyor, Tokat’ta da herkesin keyfi tıkırı yerindeyse Çay Mahallesi’nin sakinleri çok iyi bilirler 8 tane Milletvekili vardı yediye düştü, yedi milletvekili vardı altıya düştü, 6 milletvekili vardı beşe düştü 2028 seçimlerinde de de her halde bu nüfus kaybıyla 4 vekile kadar düşeceğiz. Madem her şey yolunda gidiyor bu memleketin 250 bin kişisi bu şehirden ayrılıp rızkını ve nafakasını niye İstanbul’da, Gebze de, Çatalca da, Silivri de gurbet ellerde bin bir çile ile aramak zorunda kalıyor. Madem bu memlekette her şey yolunda gidiyor yerel idare layıkıyla liyakatiyle yapıyor neden bu memlekette gençler analarının dizinden ayrılıp ata toprağından, ata evinden ayrılıp gurbet ellere rızık ve nafaka arama telaşına düşüyor.

TÜRKİYE’DE EN FAZLA UZMAN ÇAVUŞLUK BAŞVURUSU TOKAT’TAN GELİYOR

Madem bu memlekette her şey yolunda gidiyor bir uzman çavuşluk sınavına Türkiye’de en fazla başvuru niye benim güzeller güzeli memleketimden geliyor. Niye bu memleketin maalesef çaresiz kalmış gençlerin her birisi uzman çavuş olup bu memleketten ayrılma telaşına düşüyor.

TOKAT NEDEN GELİŞMİYOR! ŞEHRİMİZ MAALESEF İYİ YÖNETİLEMİYOR, KAYNAKLAR YERİNDE KULLANILMIYOR. TOKAT’TA İSTİHDAM OLUŞTURULAMIYOR

Yahu bu memlekette madem her şey yolunda gidiyor Çorum almış başını yürükken, yanı başımızdaki Amasya aldı başını yürürken, Samsun bölgenin en büyük liman kenti olmuşken, Sivas aldı başını yürüyüp giderken, Ordu’ya güç kuvvet yetmezken bu benim memleketimin gariban insanları, bu benim memleketimin vefakar cefakar güzeller güzeli Tokat insanları niye büyüyemiyor, niye gelişemiyor birinin de bunun cevabını vermesi lazım. Bunun cevabı verilemez, bunun cevabı tekdir. Bunun cevabı şehrimiz maalesef iyi yönetilemiyor, kaynaklar yerinde kullanılmıyor. Tokat’ta istihdam oluşturulamıyor.

TOKAT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE BİR METRE KARE ARSA YERİ YOK

Şimdi eminim ki bu mahalleden arkadaşlarımız ve hemşehrilerimiz de var yahu Organize Sanayi Bölgemiz var bugün yatırımcı getirsek bize bazen soruyorlar caddelerimizde aranızda soranız varsa bunun cevabını buradan vereyim Milletvekilleri bu şehre niye yatırım getirmiyor! Vallahi gece gündüz uğraşıyorum Erbaa’ya birçok yatırım getirdik. Şimdi bir yatırımcı getirsek bir metre kare arsa yok Organize Sanayi Bölgesi’nde. 2024 yılının Tokat’ında Organize Sanayi Bölgesi’nin hali ortada şimdi gençlerimizi nerede istihdam edeceğiz istihdam edecek yer yok.

HER SEÇİME BİR HAFTA ON GÜN KALA BİR İŞ-KUR FURYASININ BU TOPLUMA AŞILANMASINI İSTEMİYORUZ. YANİ BU MEMLEKETTE İŞ-KUR İSTEMİYORUZ

Ama zaman zaman şöyle şeyler söylüyorlar İş-Kur’dan adam alıyorlar yani biz memleketimize İş-Kur istemiyoruz. Bu insanları 3-6 ay geçici işlerde çalışmasını istemiyoruz. Her seçime bir hafta on gün kala bir İş-Kur furyasının bu topluma bir kere daha aşılanmasını istemiyoruz. Biz adam akıllı bir işe girip emekli olacağı 30-35 yıl bu topraklara hizmet edeceği kalıcı işler oluşturmak istiyoruz. 3-6 ay seçimden önce işe girip ondan sonrada senenin 6 ayında ne yapacağını kara kara evinde düşünen ablalarımızı görmek istemiyoruz. Her mahallede bir atölye kurulsun, her mahalledeki hanımlarımız ve ablalarımız kendi sosyal güvenceleri ile maaşlarını alabilsinler günün birinde de o atölyelerden emekli olabilsinler istiyoruz. Şimdi istiyorsunuz da bu kolay mı! Vallahi kolay bakın çok kolay ablalarımız baksın araştırsın. 5 yıl önce bize yetki verildi nerede verildi Almus’ta verildi, nerede verildi Yeşilyurt’ta, nerede verildi Erbaa’da.

YEŞİLYURT İLÇEMİZ BİR YILDIZ GİBİ PARLIYOR

Yeşilyurt’ta her mahalleye atölye açtık Rus Ordu’sunun botlarını bile Yeşilyurt’ta üretiyoruz. AFAD’ın ihtiyaçları bile Yeşilyurt’ta üretiliyor. Ne kadar istihdam yaratmışız 370-400 istihdam yaratmışız bu neye denk geliyor Yeşilyurt nüfusunun yüzde 70’ini çalıştırıyoruz. Bu hanımlarımızın ve ablalarımızın maaşları düzenli bir şekilde yatıyor ve her türlü sosyal hakları var. Almus’a Ormandibi, Kuşçu, Çıkrık ve Çevreli’ye kurduk bu atölyeleri. Yeşilyurt ilçemiz yıldız gibi parlıyor işte hiç farkında değil misiniz.

ERBAA TOKAT’IN EN FAZLA NÜFUSU ARTAN İLÇESİ OLDU

Erbaa’nın nüfusu 100 bin 323’e ulaştı. Tokat’ın en fazla nüfusu artan ilçesi oldu.  1994 yılında Erbaa’da seçimi kazandığımızda 25 bin ölçekli bir ilçeydi bugün bölgenin en güçlü Organize Sanayi Bölgesine sahip.  Bir örnek daha vereyim 1994 yılında Turhal’ı biz yönetiyorduk 2004 yılına kadar yönettik. Biz bıraktığımızda köyleriyle birlikte 130 bindi nüfusu, yıl 2024 köyleriyle 79 bin. 20 yılda nüfusunun yarısını kaybetti Turhal. MHP hakça adilce yönettiği belediyelerde nereye elini attıysa orada nüfus patlaması yaşandı. Bunun nedeni ney biliyor musunuz yönettiğimiz ilçelerde adaletin tesis edildiği, belediye imkanlarının yalnızca belli bir zümreye, mahallelere tahsis edilmediği, toplumun tamamına tahsis edildiği ve tüm toplumu buna inandırdığımız için insanlar bu ilçelerde yaşamayı tercih ediyorlar ve şimdi Allah nasip ederse bunu biz Tokat’ta gerçekleştirmek istiyoruz.

20 YILDA BU MEMLEKETİN ALT YAPI, TRAFİK, KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU ÇÖZÜLMEMİŞSE DEĞİŞİMİN VAKTİ GELMİŞTİR.

20 yıldır tek bir yönetim var bunun 10 yılında mevcut belediye başkanımız var. Kimsenin şahsına partisine bir şey demiyoruz ama mevcut bu, ne diyoruz yaparsa Mehmet Kemal Yazıcıoğlu yapar diyoruz. 10 yılda Hıdırlık Köprüsünden Çay Mahallesine 1 saatte gelir duruma geldik. Trafik sorunu aldı başını gidiyor. Kentsel Dönüşümde bugüne kadar bir tek çivi çakılmamışsa milletin feryadına yanıt verilmemişse, 10 yılın sonunda bu memleketin alt yapı sorunları çözülmemişse hala Tokat’ın en kadim mahallelerinde otobüs yoksa o halde değişimin vakti gelmiştir. Bu değişimi hep beraber sağlamak zorundayız. Kırmadan dökmeden tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek yeni bir belediye başkanını denemek lazım” diye konuştu.

 

 

 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu