Çorum Gündemi

AK PARTİNİN YANLIŞI DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR

İyi Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Özsaçmacı, yaptığı açıklamada: “Ak parti genel başkan yardımcısının Çorumda yaptığı ve ülkemizin içerisinde bulunduğu kötü gidişatı ilam ettiği açıklamaları; Biz Çorumda buna; 3 dedi, 5 dedi çıkarttı 30 dedi deriz…..

Ak partinin Gözünü kör eden kıskançlığının, Cumhuriyet değerlerimize düşmanlığının ve “yaptım olducu” zihniyetinin; bugün memleketi getirdiği noktadan mutlu musun? Milletimizi, 1 kilo şekeri bile alamayacak hâle getirdiğin için, huzurlu musun?

Enflasyon ve kur farkı nedeniyle; devletin mal ve hizmet alım giderlerine, 86 milyar lira, sermaye giderlerine de, 74 milyar lira ilave ediliyor. Yani lüksten, şatafattan ve kamu bina inşaatlarından, yine taviz verilmiyor.

Mesela; Faiz giderlerinde, 129 milyar lira artış öngörülüyor. Bunun 40 milyar lirası ise, kur korumalı mevduat kapsamında yapılacak ödemeler. Peki bir avuç zengine, 40 milyar lira ilave ödeme yapılırken; milyonlarca çiftçimize verilecek desteklerdeki artış ne kadar biliyor musunuz? Sadece 15 milyar lira… Bitti mi? Bitmedi. Ek bütçenin, 710 milyar lirası, ÖTV, KDV gibi vergilerle finanse edilecek. Yani fatura, yine en adaletsiz vergi olan, enflasyon vergisiyle, milletimize kesilecek. Olan yine milletimize olacak, Krizin müsebbibi Ak parti ve ekibinin beceriksizliğinin ceremesini, yine milletimiz çekecek.

Böyle bir faturanın, hayat pahalılığı ve enflasyon canavarıyla boğuşan, derin bir gıdaya erişim ve barınma krizinin pençesinde, artık sadece hayatta kalabilmek için mücadele veren, milletimize kesilmesi, en hafif tabiriyle zulümdür. Bu kadar basit. Ama ülkemizi içine soktukları kriz, artık o kadar derinleşti ki; İktidar için, artık milletin cebine el uzatmak da yetmiyor.

Buyur, hodri meydan! Al seçim kararını, bu ülke nasıl hak ettiği gibi yönetilirmiş, biz sana öğretelim!

Değerli hemşerilerim; Geçen ay, çaya gelen yüzde 47’lik zamdan sonra, geçtiğimiz hafta da, şekere yüzde 67 zam geldi. Yani, artık şekerli çay içmek bile, zengin işi oldu. Türkşeker’in açıkladığı zam kararıyla birlikte; 50 kiloluk kristal şekerin, fabrika satış fiyatı, Tarım Kredi marketlerde, 390 liradan, 650 liraya, Diğer marketlerde ise, 550 liradan, 750 liraya çıktı. Bundan birkaç ay önce, Krizin müsebbibi, şeker için ne demişti hatırlıyor musunuz? “Şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok…” Aynen böyle demişti. Maşallah dediği, 3 gün yaşamıyor… Demek ki neymiş? “Şeker fabrikalarını satar, ihtiyacı da ithalatla çözeriz.” demekle olmuyormuş. Demek ki neymiş? Cumhuriyetin değerlerine saldırmak için, devletin fabrikalarını, üç kuruşa satınca; sofraların tadı da, ekonominin istikrarı da kalmıyormuş.

Ak parti Biz seni, bundan 4 yıl önce uyarmıştık. “Şeker vatandır!” demiştik. “Yapma, satma!” demiştik. Şimdi ne demek istediğimizi anladın mı? Bolluğun, bereketin ve huzurlu bir geleceğin sözünü veriyoruz.

Bize inanın, bize güvenin. Hiç merak etmeyin; Çok az kaldı!

Memleketinin toprağını, yandaşına peşkeş çeken, bir sömürge iktidarıdır. Çünkü iktidarın, 5’li çeteyle el ele verip kurduğu bu düzen; bir haram, bir yalan, bir yolsuzluk düzenidir. Bu kirli düzen, defalarca ifşa oldu. 5’li çetenin yolsuzlukları, artık dillere destan oldu. Peki ya sonuç? Sonuçta hiçbir şey olmadı.” dedi.

 

Benzer Haberler

Başa dön tuşu