Çorum'dan Güncel Haberler

5.000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK!

Dokuz Üretim Tesisinin Temeli Atıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Organize Sanayi Bölgesinde 9 üretim tesisinin açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Oktay, sanayiyi taçlandırmak istediklerini söyledi.
Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra, Savunma Sanayi Başkanı Yardımcısı İsmail Demir, AK Parti Milletvekili Yusuf Başer, MHP Milletvekili Ethem Sedef, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi ve 23. dönem Milletvekillerinden Dr. Osman Coşkun, AK Parti eski Milletvekili Ertuğrul Soysal, TESKOM Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, Vali Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, AK Parti İl Başkanı Çelebi Dursun, MHP İl Başkanı Ferhat Altan ve vatandaşlar katıldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın konuşmalarının satır başları ise şöyle:

Bir süredir hep birlikte ilmek ilmek dokuduğumuz, nakış gibi işlediğimiz, yerelden kalkınma çalışmasının meyvelerini aldığımız gündür. Hep birlikte daha iyiye daha güzele ilerleme tohumlarının hasat gününü yaşıyoruz. Ama bu sadece bir başlangıç. Bunu sadece ara bir başlangıç olarak kabul edeceğiz. Sur’da bir delik açıldı. OSB’de açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız yatırımlar yarına daha umutla bakmak için önemli. Hayırlı mübarek olsun.

BEN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Birkaç temel atma törenini aldık. Açılış tarihlerini taahhüt ediyoruz.Bunları adım adım takip edeceğim.

CAMİ İNŞAATINI TAMAMLAYALIM
OSB’de bir cami inşaatı var. OSB’deki iş adamlarımıza hem de buradaki hayırsever iş adamalarımıza bir çağrıda bulunmuş olayım. Burada caminin inşaatını bir an önce tamamlayalım.

YATIRIMLARI DURDURMADIK
Bütün Dünya’da ekonominin durduğu, sanayi çarklarının durduğu ve herkesin duran çarkların yeniden çalıştırmaya başlattığında biz başka bir noktadayız. Biz sanayicimizin çarklarının durdurmamasına gayret gösterdik. Biz hiçbir yatırımımızı durdurmadık. Bu da o çalışmalarımızdan birisi. Korona günlerinde de aynı ciddiyetle çalıştık, yeni yatırımları yapmaya devam ettik.

AHİTLEŞTİK
İlk göreve geldiğimizde şehirdeki bütün kamu ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldik.
Ama sadece kamu yatırımları ile kalkınma modeli değil, özel sektöründe şehrimizin yer alması lazım demiştik.
Hep birlikte Ahit leştik. Ahdimiz şehrimizi daha fazla üretim ve istihdama kavuşturmaktı. Şehrimizde bunu yaparsak, bölgemizde yaparsak, 81 il de bunu yaparsak ancak o zaman amacımıza ulaşırız.

MEYVESİNİ ALMAYA BAŞLADIK
Emeklerimizin meyvesini almaya başladık. Bir Tedarik zinciri projesini başlatalım dedik.
Yerelden kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda birlikte hareket edeceğiz dedik. Öyle olduk. Yeni valimiz de bu kalkınma hamlesindeki yerini alacaktır. Sadece yerelden kalkınma çalışmasına yoğunlaştık. İş birliği, güç birliği dedik.
BÖLGESEL KALKINMA ÖNEMLİ
İki sene içinde OSB’de arsa tahsisi yüzde 90’ların üzerine çıktı. Tahsis edilen bu arazilerinde mutlak suretle işletmeye alınması ve yatırımların ayağa kaldırılmasını işitiyoruz. Şehir içinde de Bölgesel kalkınma önemli.

5 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM ETMEYİ HEDEFLİYORUZ
Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz üç tesiste 700 kişi istihdam edilmekte. Temelini atacağımız tesislerde bu rakam 1895’e çıkacak. Bugün önümüze yeni bir hedef daha koyacağız. Yeni hedef öncelikle OSB’de 5 bin kişiyi istihdam etmek. Bu hedefe daha fazla ulaşmak zorundayız. Onun için de siz iş adamlarının burada olması önemli. Asıl birlikteliğimiz sebebi, yeni yatırımları değerlendirmek, yeni istihdam alanları sağlamak. Bu benim en büyük hayalim. OSB’de asıl arzu ettiğimiz Çorum ile birleşerek, Çorum’daki sanayicileri çekebilmek. Teşvikleri düşündüğümüzde Kayseri’deki yatırımcılar için cazibe merkezi. Burayı bu yıl açacağız.

SANAYİYİ TAÇLANDIRACAĞIZ
sanayiyi taçlandıracak, bunuda hep birlikte yapacağız. Yatırım yapan her firma hemşerimizdir. Şehirimizin parçasıdır. Şehrimize Rusya’dan Azerbaycan yatırımlar geldi, gelmeye devam edecek. Burada üretilen solunum cihazları ihtiyaç halinde nefes olacak. Yine aynı şekilde üretimi yapılan cerrahi maskelerde öyle olacak. Ulaşım, tarım gibi yatırımlar yerelden kalkınmayı gösterecek.
9 üretim tesisini şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

SANAYİNİN MERKEZİ OLACAK
AK Parti Milletvekili Yusuf Başer: Şehrimiz sanayinin merkezi olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın katıldığı temel açma töreninde konuşan Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve AK Parti Milletvekili Yusuf Başer, şehrimiz sanayinin merkezi haline geleceğini söyledi.
AK Parti Milletvekili Yusuf Başer, “ Burası yiğitlerin harman olduğu diyar. Vatanına milletine ve bayrağına sevdalı bir şehir. OSB tamamen yatımcılarla üretime geçeceği gibi, diğer organize sanayi bölgesinin temellerini hep beraber atmış olacağız. Şehrimiz ekonomik ve kültürel olarak inşallah sanayinin de paranın da başkenti olması için gayret göstereceğiz. Geçmişte şehrimizin handikapları vardı. Yeni dönemde cumhurbaşkanı yardımcımız ve milletvekillerimizle birlikte önümüze konulan engelleri aşıyoruz. Ak parti olarak yatırımcının hizmetindeyiz. Yozgat OSB’de açılışı yapılan 9 üretim tesisimiz Yozgat’ımıza hayırlı olsun ” ifadelerine yer verdi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu