Tokat'dan Güncel Haberler

Dİmes CEO’ su Ozan Diren GOU öğrencileriyle buluştu

DİMES A.Ş. Genel Müdürü Ozan DİREN Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin sosyal medya hesabında öğrencilerimizle buluştu. Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Doğan BOZDOĞAN moderatörlüğünde gerçekleşen yayında, salgın sürecinde DİMES tarafından alınan önlemler, sürecin DİMES’e ve sektöre etkileri, DİMES ve kendisi için insan kaynağı seçiminde önemli olan unsurlar ve Üniversitemiz ile yapılabilecek işbirliği konularına değinildi.

Söyleşi Ozan Diren’in Tokat’ta başlayıp DİMES A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne kadar uzanan eğitim ve çalışma hayatından bahsetmesi ile başladı. Sonrasında DİMES’in Vasfi Diren ile başlayan “tarıma dayalı sanayiye” verdiği önem ve firmanın başta Tokat Yöresi olmak üzere, Türkiye’de yarattıkları katma değer ele alındı.

Salgın sürecine dair ise DİMES A.Ş. ve kendisinin yurtdışı bağlantıları sayesinde Şubat ayından bugüne yurtdışı gezilerini iptalle başlayarak tedbirler aldıklarını aktaran Diren, bu sürecin ürün gamında özellikle %100 ve sıkma grubundaki ürünlerdeki talebi arttırdığına değindi.

Söyleşinin kariyere yönelik kısmında Diren, başarılı insanı “takım içerisinde çalışabilen, liderlik yapabilen, bahane üretmeyen ve düzgün bir takım arkadaşı ve insan olabilen kişi” olarak tanımlarken, kendi kariyerinde attığı doğru adımları, eğitim sürecinin her aşamasını planlayarak ilerlemiş olmasını ve uzun süredir aynı kurum içerisinde yer almasını gösterirken, kendisine rol model olarak tek bir kişiyi almaktan ziyade davranış şekillerine, düşüncelere ve fikirlere odaklandığını, bunun faydasını gördüğünü ve öğrencilerimize de tavsiye ettiğini belirtti.

Müdürümüz Doç. Dr. Doğan Bozdoğan’ın üniversitemiz ve DİMES A.Ş. arasında insan kaynağı odaklı ortak projeler yapılmasına ilişkin teklifine ise; böyle bir işbirliğinden keyif duyacaklarını belirten Diren, özellikle teknoloji firmaları DİMAK ve DİMES için IOT temelli projelerinin olduğunu PLC temelli cihazlardan Raspberry Pi gibi bilgi toplayabilen ve işlenebilir hale getiren sistemler ile ilgili bir dönüşüm içerisinde olduklarını ve bu alanda özellikle yazılımcı alanında ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Üniversiteleri sadece bir alana hakim olanlardan ziyade “tarım + teknoloji” ve “teknoloji + gıda” alanlarını birlikte yürütebilen insanlar yetiştirmesi ile önemli fark yaratacak projeler oluşturması durumunda içerisinde yer alabileceklerini belirtti.

İzleyicilerden gelen sorularda ise Tokat bölgesinde yetiştirilen ürünlerin alımı konusunda dedelerinin “çiftçinin ürününün ağaçta bırakılmaması” nasihatine uyduklarını ve eğer çiftçilerimiz bir sorun yaşıyorlarsa fabrikayı aramaları halinde bunun çözüleceğini belirtti.

Diren öğrencilere, düşünmeleri ve kendi hayatlarına dair hedeflerini doğru belirlemelerini önerdi. Hayattaki tek ürünümüz kendimiziz ve her şey kendimize bir yatırım, içlerine bakarak ne istediklerini, gerçekten kendi kendilerini düşünerek bulmalarının önemli olduğunu belirtti ve araştırmayı, öğrenmeyi hiç bırakmamalarını tavsiye etti. Son olarak Diren öğrencilerimize, “kiralık katil” olmamalarını, çalıştıkları işletmelerin nelere hizmet ettiğini anlamalarını ve ona göre seçim yapmalarını ve hobilerin önemli olduğunu vurgulayarak sözlerini noktaladı.

İş yoğunluğunun arasında bizi kırmayarak canlı yayınımıza katılıp, öğrencilerimize tecrübelerini ve değerli fikirlerini aktaran DİMES A.Ş. Genel Müdürü Sayın Ozan DİREN’e ve tüm DİMES ailesine teşekkür ederiz.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu